ספרי הגר"ד כהן ר"י חברון | אוצר הספרים ספרי הגר"ד כהן ר"י חברון | אוצר הספרים

ספרי הגר"ד כהן ר"י חברון (5 צופים)

מילין יקירין

משתמש רשום
פרסם 5 מאמרים
תודות
52
נקודות
113
מחפש להשיג בקנייה מרוכזת חלק מספרי ר' דוד כהן במחיר טוב ובלי הרבה טרטור...
אשמח לעזרה... בהרבה חנויות זה לא במלאי..
זה הספרים:
מזמור לדוד ג כרכים.
חמדת ימים.
מראש צורים.
לקח דוד.
מאמר דוד.
רשפי אש

יש לך בנוסף:
ימי הפורים
ימי חנוכה
זמן שמחתנו
זמן חירותנו
את אלה יש לי (למעט ימי הפורים).
אותם ניתן להשיג בקלות בחנויות וכדו', את מה שרשמתי אלו ספרים שלא מצאתי בחנויות (חלק מהספרים מצאתי זעיר פה זעיר שם בחנות פלונית כרך א ובחנות אלמונית כרך ג' וכדו'. אך גם זה לא הייתי בחנות אלא רק מרחוק, ולכן חיפשתי איפה ניתן לקנותם ללא בעיות אלו. בכ"א ישר כח!).

ספרי הישיבה ליד מיר וספרי וינקל ברחוב עלי הכהן ליד בר אילן בשניהם ככל הנראה יהיו ספרים של הגר"ד כהן
אגב דאתינא להכי.. האם יש שם ספרים ישיבתיים על מסכתות הש"ס (המסכתות הנלמדות בישיבות, ספרים שאינם מצויים ברשתות החנויות הגדולות)?
(מהשם של החנויות נשמע כך.. אבל בכ"ז כדאי לוודא..)

תכל'ס אני נהנה מאד מהתוכן של הספרים,
אבל לא ברור לי למה הם כתובים בסגנון כ"כ כבד של הציטוטים וכו'.
וזה מאפיין את כל הספרים שלו
בין אלו שהן ממנו עצמו [כמדומה שזה בנו עורך] ובין אלו שהם מתלמידיו ששמעו ממנו.
למעט ליל התקדש חג שזה על ההגדה ושם באמת זה יותר נוח.

בהרבה מקומות הוא מציין ששאל את מורנו הגר"י הוטנר זצ"ל
מעניין באיזו תקופה זה היה, ומה הייתה רמת הקשר.

בהרבה מקומות הוא מציין ששאל את מורנו הגר"י הוטנר זצ"ל
מעניין באיזו תקופה זה היה, ומה הייתה רמת הקשר.

"למד בישיבת תפארת צבי ובישיבת חברון שם למד אצל רבי יחזקאל סרנא המחשיבו כרבו המובהק ורבי הלל זקס. באותם שנים גם למד אצל רבי רפאל יצחק רייכמן ראש כולל מאה שערים, רבי יצחק הוטנר ורבי רפאל שמואלביץ. נישא לאסתר בת רבי מנחם מנדל פרבר מתלמידי רבי יצחק הוטנר. לאחר נישואיו שהה ביישוב תפרח ולמד בישיבת תפרח במשך כשנה. לאחמ"כ למד בישיבת מיר אצל רבי חיים שמואלביץ וחתנו רבי נחום פרצוביץ.

ספרי הישיבה ליד מיר וספרי וינקל ברחוב עלי הכהן ליד בר אילן בשניהם ככל הנראה יהיו ספרים של הגר"ד כהן
האם המחירים בחנויות אלו טובות? מומלץ ללכת לשם?

לאחר נישואיו שהה ביישוב תפרח ולמד בישיבת תפרח
בהקשר זה מסופר שעיקר התעסקותו בתורת הגר"א החלה משהותו אז במושב ובישיבה, ושם כתב את עיקר רשימותיו על תורת אדונינו הגר"א,
וכל דבריו שפתיים ישק ודבר שפתיים אך למחסור, אשרי הדור שזכה בענק שכזה.

עברתי אתמול והיום על הספר מאמר דוד חלק ב. שמתי לב שיש מעלה מחד לסדרה הזו על פני הסדרה מזמור לדוד ומאידך מעלה יתירה לסדרה מזמור לדוד.
מצד אחד הסדרה מאמר לדוד הרבה יותר קלה ורהוטה והרבה יותר קל ללמוד אותה. מאידך נראה שהסדרה מזמור לדוד הרבה יותר עמוקה והיקפית. ולפי איך שראיתי הספרים מזמור לדוד נכתבו איתו ביחד ממש [אני זוכר שבזמן הסמוך ליציאת חלק ב' היה מגיע לישיבה עם שקית עם המון חוברות קטנות, כל פרשה חוברת. והיה עובר על זה, גם בהקדמה נראה כך]. הספר מאמר דוד זה יותר שיחות קלות.

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון